Wie zijn wij

Hoe het allemaal begon

Eigenlijk is het heel simpel, ik ben opgegroeid met een teckel een Rottweilers. Toen ik in 1985 trouwde met Roel was het dan ook al snel duidelijk, er kwam een rottweiler in huis. Rocky was onze eerste rottweiler. Omdat het al heel snel duidelijk was dat hij zwaar HD had en hij niet oud zou worden kwam er na een halfjaar een tweede pup ( Jimmy) bij. Helaas hebben wij maar twee weken van hem mogen genieten voordat hij overleed aan een virus. Toen kwam Jimmy 2, Jimmy was een hele dominae reu, we hebben wat met hem te stellen gehad, maar voor ons als gezin was hij fantastisch. Rocky leefde helemaal op toen we er een pup bij kregen. Ondanks dat we heel wat met hem af gedokterd hebben is hij ondanks alles ruim 11 jaar geworden. Jimmy is nog voor Rocky overleden hij is maar 8 jaar geworden.

Toen Jimmy overleed hebben we er een teefje bij genomen, Kim. Ik wilde graag fokken dus onze hoop was op Kim gevestigd. Helaas bleek Kim aan 1 kant HD te hebben. Ze heeft gelukkig nooit last gehad van haar heupen, we hebben dan ook volop van haar kunnen genieten. Toen Rocky overleed kwam Bojoura ons gezin verstrekken. Bo bleek helemaal goed te zijn en met haar hebben we in 1999 ons eerste nestje rottweilers gefokt. De bevalling en periode erna ging niet echt vlekkeloos, maar we hebben er met volle teugen van genoten. We hebben uit dat nestje een pup aangehouden, helaas is Djoura in een brokje gestikt toen ze 13 weken oud was. Ik was helemaal klaar met het fokken.

Omdat ik thuis met een teckel en rottweiler ben opgegroeid, wilde ik er graag een klein hondje bij hebben. Lola was onze eerste Cavalier, een heerlijke vrolijke pup, geen rottweiler maar wat hebben we van haar genoten. Met haar heb ik het fokken weer opgepakt. Ons eerste cavalier nestje is in 2004 geboren. We hebben uit dat nestje een pup aangehouden, Phoebe. Phoebe is een heerlijk hondje die af en toe denkt dat ze een rottweiler is, tja dat krijg je als je met rottweilers opgroeit.

Van elke zwangerschap, elke bevalling en elk nest leer je. Er gaat geen één bevalling het zelfde, het enige dat het zelfde blijft is mijn eetlust. De eerste weken maak ik mij zo veel zorgen dat ik bijna niet kan eten. Goed voor de lijn, helaas zit het er ook zo weer aan. Pups die bij ons worden geboren blijven een beetje van ons. We krijgen veel foto’s van nakomelingen en horen graag hoe het met ze gaat.

Niet alleen onze drie kinderen zijn met de honden opgegroeid, ook onze kleinkinderen groeien met ze op. De kleinkinderen vinden het leuk om met de honden te spelen, vooral Djeena vindt het geweldig als ze een balletje gooien. Wat is er nou leuker dan opgroeien met honden.